JustInCase

JustInCase är populärt på Tryggvi på grund av låga priser och enkla försäkringsvillkor. Nedanför kommer vi att gå närmare in på JustInCase försäkringserbjudande och hur det står sig jämför med andra försäkringsbolag.

Omdöme för JustInCase försäkring

JustInCase försäkring

JustInCase är ett försäkringsbolag, med fokus på livförsäkring, som grundades år 2017. Grundaren av företaget, Björn Häggelin, och teamet som ligger bakom företagets utveckling idag har över 20 års erfarenhet inom finans och försäkring. Detta talar för att de är kunniga, pålitliga och proffsiga i sin sak, där de vill erbjuda prisvärda men rejäla livförsäkringar.

Det räcker med att svara på tre hälsofrågor och skriva under med BankID, sedan gäller försäkringen.” – Björn Häggelin, grundare

JustInCase erbjuder dig att teckna en bra och billig livförsäkring utan krångel. De vill att det ska gå snabbt och samtidigt kännas tryggt. Företaget bakom försäkringen är nytänkande och moderna och vill bidra med ett digitalt och ”enkelt” alternativ av livförsäkring till marknaden. Livförsäkringen kommer utan bindningstid och gäller direkt.

Nedan går vi igenom mer i detalj om försäkringsbolaget och deras försäkring, där vi jämför hur JustInCase och deras erbjudanden står sig i förhållande till andra alternativ. Fortsätt läsa för att ta reda på om denna livförsäkring kan vara något för dig.

Just In Case i Tryggvis jämförelser

På Tryggvi är JustInCase ett av de mest populära försäkringsbolagen när det kommer till segmentet livförsäkringar. Detta beror sannolikt på att försäkringsbolaget erbjuder lägre priser än genomsnittet i prisexemplet både för yngre och äldre försäkringstagare samtidigt som försäkringen är enkel att teckna. 

Även när det kommer till försäkringsbeloppet sticker bolaget ut positivt med att erbjuda ett högre alternativ än någon av konkurrenterna på sidan med 10 000 000 kr som högsta alternativ. Det går däremot inte att teckna ett lägre belopp än 2 000 000 kr och de flesta andra försäkringsbolag brukar erbjuda från 500 000 kr.

JustInCase prisexempel

I Tryggvis Prisexempel kan man tydligt se att JustInCase erbjuder en av de mest prisvärda försäkringarna på marknaden redan från tidig ålder. Det enda bolaget som var billigare att teckna för en 30 åring var Konsumentförsäkring men där var försäkringsbeloppet betydligt lägre. Jämfört mot de andra bolagen var prisskillnaden såväl per månad som per år dock rätt stor, vilket enligt oss är avgörande.

Högsta och lägsta försäkringsålder

En faktor som sticker ut negativt är JustInCase jämförelsevis låg amaxålder för att teckna försäkringen, mellan 18-65 år. Å andra sidan upphör försäkringen inte förrän du är 90 år, som senast. Överlag är deras villkor schyssta och uppstickande om man ser till andra liknande försäkringar och försäkringsbolag.

Teckna enkelt direkt online

En stor fördel med livförsäkringen som JustInCase erbjuder är att du kan teckna den direkt online. Det gör hela processen väldigt snabb och enkel, där du på ett par minuter får en komplett, rejäl livförsäkring som tryggar livet både för din familj. Svara på tre hälsofrågor och verifiera dig  för att livförsäkringen ska börja gälla. 

Du slipper långa, komplicerade registreringar och kan ägna dig åt annat viktigt när försäkringen väl är tecknad. Trots denna enkla, snabba process kommer livförsäkringen med höga försäkringsbelopp, låga premier och schyssta villkor. Du får en mycket bra försäkring till ett billigt pris. För dessa låga priser krävs varken hälsodeklaration eller läkarintyg.

Kategori

JustInCase

Genomsnitt på Tryggvi

Högsta ersättningsbelopp

10 000 000 kr

3 000 000 kr

Hälsodeklaration

Nej*

Krävs på samtliga andra bolag

Prisexempel 30 år

67 kr/mån

94 kr/mån

Prisexempel 50 år

305 kr/mån

388 kr/mån

Högsta ålder att teckna

65 år

66 år

Upphör vid denna ålder

75 år

90 år

*För högre försäkringsbelopp kan hälsodeklaration krävas
Olycksfallsforsakring icon

JustInCase omdöme

Många av de som valt att teckna en livförsäkring hos JustInCase har lämnat väldigt goda betyg och positiva recensioner. Det inte bara vad gäller prisvärdheten och tillgängligheten för deras försäkring, utan det även vad gäller den erfarenhet, kunskap och professionalism som företaget utstrålar överlag. Det märks tydligt att de har varit i branschen i över 20 år.

Det är även väldigt uppskattat att försäkringsbolaget valt att endast fokusera på en typ av försäkring, livförsäkring. Det gör att de kan erbjuda en riktigt bra, välgjord och ”enkel” livförsäkring till ett väldigt bra pris, framförallt i förhållande till deras höga ersättningsbelopp.

Snabb och smidig process

Att de dessutom erbjuder dig att teckna försäkringen direkt online, där du inom loppet av ett par minuter har tecknat en försäkring som tryggar din familjs framtid, bidrar till att hela processen går väldigt snabbt och smidigt. Det krävs vare sig någon hälsodeklaration eller läkarintyg, och du slipper blanda in säljare eller annan kontaktperson.

Sammanfattningsvis är det många som håller med om att JustInCase är ett modernt, nytänkande och transparent försäkringsbolag som vill det bästa för sina kunder. De är tydliga med vad deras produkt kan göra för din familj, och de är 100% ärliga med var din prisbild kommer landa direkt du visar intresse för att teckna försäkringen. 

Viktiga begränsningar i försäkringen

Några saker du bör ha koll på innan du tecknar en försäkring hos JustInCase – sådant som finns att hitta i förköpsinformationen – är att du kan vara mellan 18-65 år för att teckna försäkringen. Din försäkring slutar senast att gälla när du fyller 90 år, vilket är bra.

Du själv avgör försäkringsbelopp, men din premie avgörs av din hälsa, ålder och valt belopp. Det innebär att ju yngre du är desto lägre blir din premie, och tvärtom. Det försäkringsbelopp som betalas ut till dig är fritt från inkomstskatt, och din försäkring förnyas automatiskt efter ett år om inte annat anges.

Andra viktiga punkter angående begränsningar i försäkringen är att din försäkring inte gäller i de situationer där dödsfallet inträffat på grund av krig eller krigsliknande oroligheter, eller i samband med särskilt riskfylld verksamhet (ex motorsport, bergsklättring, etc) eller brottslig handling. Försäkringen gäller inte heller om självmord begås inom

Oberoende poäng

Konsumenteras som Tryggvi använder sig av har ännu inte gjort något omdöme om JustInCase och deras livförsäkring, vilket innebär att detta är en ny försäkring utan omdöme. Därav är det inte möjligt att göra någon sammanfattning om försäkringens oberoende poäng.

Fördelar och nackdelar

Läs mer om livförsäkringar

Är du intresserad av att läsa mer om JustInCase försäkring eller lära dig mer om livförsäkringar? Klicka på till jämförelse, här går vi igenom detaljerade guider om vad som ingår i exempelvis en livförsäkring och vad du behöver tänka på.

Frågor & Svar

JustInCase har valt att fokusera på att erbjuda marknadens bästa och billigaste livförsäkring, där den typen av försäkring är deras enda produkt.

Det finns många som anser att JustInCase erbjuder den bästa livförsäkringen på marknaden, det inte minst på grund av deras mycket konkurrenskraftiga priser. Det är ett mycket populärt val bland de som vill skapa en viktig trygghet för familjen.

Minimumålder för att teckna JustInCase livförsäkring är 18 år. Därefter kan du teckna försäkringen tills det att du fyller 65 år.

Ja, det kan du. Så länge du vill försäkra ett belopp på upp till 6 miljoner kan du teckna livförsäkringen utan läkarundersökning och intyg. Genomgår du en läkarundersökning kan du dock ansöka om ett betydligt högre försäkringsbelopp än så.   

Tryggvi använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: