Lån med Creditsafe

Att låna med en kreditupplysning från Creditsafe är ett vanligt alternativ till ett lån med en upplysning från UC eller Bisnode. På den här sidan har vi sammanställt långivare och låneförmedlare som erbjuder lån med Creditsafe.

Jämför lån med Creditsafe juli 2024

Ränta:
44.00 %

Lånebelopp:
1 000 – 40 000 kr

Direktutbetalning
Ja

Anmärkning:
Accepteras

Kreditupplysning:
Creditsafe

 • På Ferratum kan du låna utan UC och får du tillgång till ett flexibelt kreditkonto. Ferratum godtar betalningsanmärkningar och du kan låna mellan 1 000 – 40 000 kr.  

Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 890,72 kr (snitt 2 574 kr per månad). Effektiv årsränta: 53,31 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,49997 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. 

Varning

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se

Plus

Minus

2. Northmill

Ränta:
7.90 – 25.90 %

Lånebelopp:
1 000 – 50 000 kr

Direktutbetalning
Ja

Anmärkning:
Accepteras

Kreditupplysning:
Creditsafe

 • Northmill erbjuder kontokrediter och samlingslån utan extra avgifter. Northmill godkänner även betalningsanmärkningar och har även möjlighet för direktbetalning.

Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Plus

Minus

3. Klara Lån

Ränta:
9.84 – 44.00 %

Lånebelopp:
5 000 – 150 000 kr

Direktutbetalning
Ja

Anmärkning:
Accepteras

Kreditupplysning:
Creditsafe

 • Klara lån är den enda låneförmedlaren som Tryggvi jämfört som sköter sin kreditupplysning via Creditsafe. Detta innebär att man konkurrensätter flera olika långivare för att ge så bra villkor som möjligt.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Varning

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se

Plus

Minus

4. Loanstep

Ränta:
22.59 %

Lånebelopp:
10 000 – 25 000 kr

Direktutbetalning
0-1 bankdagar

Anmärkning:
Accepteras

Kreditupplysning:
Creditsafe

 • Loanstep är den tjänst som erbjuder lån utan UC som har fått högst betyg på Trustpilot med över 4.7 poäng av 5 möjliga av över 3 000 omdömen. Loanstep godtar även betalningsanmärkningar och har 0 kr i uppläggningsavgift.

Ett lån taget 2024-02-14 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.

Plus

Minus

5. Viaconto

Ränta:
43.50 %

Lånebelopp:
1 000 – 30 000 kr

Direktutbetalning
Ja

Anmärkning:
Accepteras

Kreditupplysning:
Creditsafe

 • Viaconto erbjuder mellan 1 000 – 30 000 kr i lån trotts betalningsanmärkning. Viaconto använder Creditsafe och erbjuder även direktutbetalning.

Om du lånar 8 500 kr med en återbetalningstid på 17 månader, tillämpas en nominell obunden årsränta på 43,5%. Den effektiva räntan du kommer att betala är 263,43%. Den totala summan du kommer att betala efter 17 månader och 17 betalningstillfällen är 16 971 kr. Exempel på betalningsplan här. För att läsa mer klicka här

Varning

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se

Plus

Minus

Hur hittar man bästa lånet med Creditsafe?

På den här sidan kommer vi att gå igenom vad du ska tänka på när du väljer ett lån med Creditsafe. Anledningen till att man tar ett lån med en upplysning från Creditsafe kan vara många, men vanligtvis handlar det om att man antingen vill undvika att fler upplysningar ska registreras på UC eftersom det påverkar ens kreditvärdighet, eller att man blivit nekad ett lån med upplysning från UC. Vi som driver Tryggvi är utbildade ekonomer och kommer på denna sida att göra vårt bästa med att förklara vad som vi själva velat veta om vi skulle ta ett lån via Creditsafe.

Det är viktigt att tänka på att ett lån som är taget med en upplysning från Creditsafe vanligtvis är snabblån vilket innebär att de har en högre ränta än vanliga privatlån och i de flesta fallen är högkostnadskrediter. Lånebeloppen tenderar också att vara lägre och hos de flesta aktörerna finns ett max tak på 50 000 kr. Därför bör du framför allt välja ett privatlån om det inte finns en specifik anledning till något annat.

Informationen på denna sida är sådant som vi på Tryggvi själva hade velat känna till om vi jämförde lån med Creditsafe.

Långivare med Creditsafe 2024:

1. Ferratum: Erbjuder 1 000 – 40 000 kr utan UC med direktbetalning till storbankerna med 4.3 poäng av 5 på Trustpilot. 2. Northmill: Lån från 1 000 – 50 000 kr med Creditsafe och 0 kr i uppläggningsavgift med 4.7 av 5 poäng på mer än 1200 omdömen på Trustpilot. 3. Klara Lån: Lån mellan 5 000 – 150 000 kr. Den enda låneförmedlaren i jämförelsen med 10 anslutna långivare. 4. Loanstep: Lån mellan 10 000 – 25 000 kr med 0 kr i uppläggningsavgift och 4.7 av 5 poäng av Trustpilot på mer än 3 000 omdömen. 5. Viaconto:  lån från 1 000 till 30 000 kr utan säkerhet med 3.3 av 5 möjlig poäng på Trustpilot.
Billigaste forsakring icon

Hur fungerar Creditsafe?

Creditsafe är världens mest använda kreditupplysningsföretag även om UC generellt är mer vanligt när det kommer till privatlån i Sverige. Varje gång du ansöker om att få ta ett lån är kreditinstitutet enligt lag tvungna att utföra en kreditupplysning. Då kan kreditinstitutet antingen använda sig av UC, Creditsafe, Bisnode eller andra möjliga alternativ. Creditsafe delar ingen data med UC vilket betyder att du inte påverkas negativt av tidigare kreditupplysningar.

Vilka uppgifter tar Creditsafe

En kreditupplysning hos Creditsafe är liknande en hos UC. I upplysningen ingår bland annat personnummer, civilstånd och adress tillsammans med information om din betalningsförmåga där bland annat inkomstuppgifter upp till 3 år tillbaka i tiden, betalningsanmärkningar, skuldsanering och historik hos Kronofogden ingår. 

Förutom ovan nämnda ingår även information om tillgångar så som fastigheter ägarandelar i bolag samt andra bolagsengagemang och vilken roll du har i företaget. Detta används sedan för att ge ett kreditbetyg som används som prognos för din framtida betalningsförmåga.

Fördelar med Creditsafe

En av de främsta anledningarna till att många söker sig till lån med en kreditupplysning via Creditsafe är att den inte registreras hos UC, samt att Creditsafe inte tar del av tidigare upplysningar hos UC. Att ha flera förfrågningar hos Creditsafe påverkar inte heller din kreditvärdighet vilket är en annan anledning till att många väljer det. 

En annan fördel är att låneförmedlare och lånegivare som använder sig av Creditsafe vanligtvis har lägre krav än de som använder sig av UC. Detta är däremot på gått och ont eftersom det innebär att räntan också är högre.

Kreditbetyg hos Creditsafe

När Creditsafe gör en kreditupplysning på dig får du också ett betyg vilket står för den sannolikhet som Creditsafe anser att du har att betala tillbaka lånet. Betyget eller scoringmodellen som det också kallas är i en skala från 1-100 med fyra olika intervaller där 1-19 innebär att du har en låg förmåga att betala tillbaka lånet, medan 70 – 100 betyder att du har en mycket hög betalningsförmåga. De viktigaste faktorerna som Creditsafe använder sig av är bland annat betalningsanmärkningar, sociala variabler samt inkomst och andra tillgångar. 

Ansökningskrav och kreditprövning

Det finns inga specifika krav för just lån med Creditsafe. Däremot finns det överlag generella krav för att få ta ett lån hos de flesta långivarna och låneförmedlarna. För att få ta ett lån måste du exempelvis vara 18 år, skriven eller folkbokförd i Sverige, ha ett svenska personnummer och bankkonto. Du bör också ha tillgång till BankID och generellt sätt inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Tänk på att det kan skilja sig avsevärt hur strikta krav kreditgivare har utöver de ovan nämnda delarna, i synnerhet när det kommer till inkomst och annat som påverkar betalningsförmågan.

Långivare och låneförmedlare med Creditsafe

Det finns många långivare och låneförmedlare som har valt att samarbeta med Creditsafe. På Tryggvi har vi valt ut ett antal aktörer som är tillförlitliga och registrerade hos Finansinspektionen. Generellt finns det vissa villkor som utmärker lånen som går via Creditsafe så som ett lägre lånebelopp upp till 50 000 kroch högre räntor. Detta beror på att de flesta låneaktörerna som erbjuder större lån tar sin kreditupplysning via UC som är vanligare i Sverige. 

Varför använder företagen Creditsafe?

Det finns många anledningar till att företag väljer att gå via Creditsafe istället för UC. En av de främsta anledningen är att långivaren riktar in sig på mindre lån där kunderna med stor sannolikhet inte vill ha en ytterligare kreditupplysning via UC som kan påverka deras möjlighet att ta större lån. Då Creditsafe inte påverkar kreditvärdigheten hos andra långivare är det ofta förknippat med lägre mindre lån. Andra anledningar är att Creditsafe är en global aktör vilket gör att många långivare som agerar i flera marknader kan använda sig av Creditsafe på samtliga.

 • Fördelen med Creditsafe är att det inte påverkar din kreditvärdighet hos andra aktörer.

Vilket är det bästa lånet med Creditsafe?

När du tar ett lån är det viktigt att utgå från vad du ska använda lånet till och dina förutsättningar. Generellt är låneförmedlare ett bra sätt att jämföra flera olika lån och lånegivare eftersom du slipper att fylla i dina uppgifter hos flera olika aktörer. Utgå också från betyg från olika recensionssiter så som Trustpilot, eftersom det ger en indikation på vad kunder inte är nöjda med. 

Tänk också på att räntan kan skilja sig avsevärt mellan olika aktörer och om du vill ta ett mindre lån men har en god ekonomi kan du också få en lägre ränta. Andra aktörer fokuserar på en högre beviljandegrad men har också en högre ränta. Ett annat sätt att hålla nede kostnaden för lånet är att ha en kontokredit, då har du tillgång till krediter när det behövs, men betalar inte ränta om du inte använder pengarna.

Bästa lånet med Creditsafe tabell

Tjänst

Aktör

Trustpilot

Ferratum

Långivare

4.3/5.0 (800+ omdömen)

Northmill

Långivare

4.7/5.0 (1200+ omdömen)

Klara Lån

Låneförmedlare 10 aktörer

2.1/5.0 (30+ omdömen)

Loanstep

Långivare

4.7/5.0 (3000+ omdömen)

Viaconto

Långivare

3.3/5.0 (1000+ omdömen)

Att tänka på med Creditsafe lån

Att låna hos ett långivare som använder Creditsafe är inte annorlunda från ett lån via någon annan kreditupplysare. Vad som kan vara viktigt att tänka på är däremot att långivare som använder Creditsafe vanligtvis erbjuder ett lägre lånespann som är upp till cirka 50 000 kr. En annan sak som kan vara bra att tänka på är att räntan vanligtvis är något högre. I sektionen nedan kommer vi att gå närmare in på vanliga frågor kring lån med Creditsafe så som hur nya lån fungerar, lån och många förfrågningar, vad som kännetecknar Creditsafe lån samt vad ma

Nya lån med Creditsafe

Att ta ett nytt lån via Creditsafe är enkelt. På Tryggvi har vi samlat ett antal aktörer som erbjuder lån med Creditsafe som kreditupplysning. Jämför i listan och välj antingen är låneförmedlare eller långivare som passar dig. Därefter klickar du enkelt vidare till tjänsten för att göra din låneansökan. 

 • På Tryggvi kan du enkelt jämföra olika långivare med Creditsafe.

Vanligtvis går en låneansökan relativt snabbt och hos de flesta långivarna kan du förvänta dig ett svar samma dag. Beroende på vilken bank du har och vilken aktör du lånar av kan man i många fall även förvänta sig en utbetalning samma dag. Tänk på att inte låna ett högre belopp än du behöver då räntan på lån med Creditsafe tenderar att vara högre.

Lån med Creditsafe och många förfrågningar

Många väljer ett lån med Creditsafe eftersom det inte påverkar din kreditvärdighet. Till skillnad från exempelvis UC kan du ta flera kreditupplysningar via Creditsafe utan att det gör någon skillnad. Creditsafe kommer inte att sänka din score i deras system eller dela med datan till andra aktörer. 

 • Med Creditsafe kan du ta flera kreditupplysningar utan att det påverkar din kreditvärdighet

Detta är en av anledningarna till att många tjänster som erbjuder mindre lån väljer att använda sig av Creditsafe då många kunder hade varit oroliga för att ta allt för många upplysningar via UC. I Creditsafes upplysning framgår exempelvis din inkomst de senaste 3 åren.

Vad kännertecknar Creditsafe lån?

Creditsafe lån kännetecknas generellt av lägre lånebelopp mellan cirka 1 000 kr – 50 000 kr. Återbetalningstiden tenderar även att vara något lägre än många andra lån mellan 1 mån – 5 år. Förutom ett lägre lånebelopp och en kortare återbetalningstid har lån med Creditsafe ofta en högre ränta på mellan 5 – 40 % beroende på vilken långivare det handlar om.

Då Creditsafe lån även ofta riktar in sig på ett annat kundsegment tillåter många aktörer som använder sig av kreditupplysningstjänsten även att den som tar lånet har betalningsanmärkningar samt att betalningen är en direktutbetalning. 

Att tänka på vid lån med Creditsafe

Då Creditsafe lån kännetecknas av ofta kännetecknas av en lite högre ränta är det viktigt att inte ta ett större lån än du behöver och inte låna om du inte kommer att ha möjlighet att betala tillbaka lånet. Om du ska använda lånet till flera utgifter under en tid kan en kontokredit vara att föredra eftersom du slipper att betala räntan på hela lånet från dag 1 utan istället endast lånar det har använt till utgifter.

Om du har god kreditvärdighet eller behöver ett större lån är det i princip alltid bättre att använda sig av ett lån via UC. Detta har oftast lägre ränta och fler alternativ att välja mellan. 

Bästa lånet med Creditsafe 2024

De bästa lånen med Creditsafe är enligt oss 2024 Ferratum eller Northmill beroende på dina behov. Ferratum har generellt väldigt god beviljandegrad med en smidig ansökan och direktutbetalning. Northmill däremot är i det bättre spannet av långivare när det kommer till ränta. Tjänsten har även fått 4.7 poäng av 5 möjliga på Trustpilot på med över 1 200 recensioner.

Bästa privatlånen 2024

 • Ferratum – (44 % , 1 000 – 40 000 kr)
 • Northmill – (7.90-25.90 %, 1 000 – 50 000 kr)
 • Klara Lån – (9.84-44 %, 5 000 – 150 000 kr)
 • Loanstep – (22.59 %, 10 000 – 25 000 kr)
 • Viaconto – (43.50 %, 1 000 – 30 000 kr)

Statistik om lån med Creditsafe

I tabellen nedan har vi sammanställt statistik kring Creditsafe lån på den här sidan. Bland annat finner du lägsta och högsta lånbelopp, andelen som erbjuder direktutbetalning och som godkänner betalningsanmärkningar, räntor och mycket mer. 

Privatlån ränta och avgifter

Aktör

Godkänner Betalningsanmärkning

Minsta lånebelopp

1 000 kr

Högsta lånebelopp

150 000 kr

Direktutbetalning

6 av 7 Långivare

Godtar betalningsanmärkningar

5 av 5 (100 %)

Genomsnittlig frånränta

25.6 %

Genomsnittlig tillränta

34.9 %

Det går att dra vissa slutsatser baserat på Tryggvis prisexempel nedan men det går inte att säga att de generellt för alla förare eftersom priserna är individuella.

Frågor & Svar

Det bästa lånet med Creditsafe är individuellt och skiljer sig från person till person. På Tryggvi har vi valt ut och jämfört olika långivare och låneförmedlare som erbjduer ett lån med Creditsafe som kredituplysare.

Bästa privatlånen 2024

 • Ferratum – (44 % , 1 000 – 40 000 kr)
 • Northmill – (7.90-25.90 %, 1 000 – 50 000 kr)
 • Klara Lån – (9.84-44 %, 5 000 – 150 000 kr)
 • Loanstep – (22.59 %, 10 000 – 25 000 kr)
 • Viaconto – (43.50 %, 1 000 – 30 000 kr)
 •  

Creditsafe hjälper företag att ta kreditupplysningar på sina kunder precis som UC och Bisnode. I Sverige är det lag att långivare begär ut en kreditupplysning innan lån till privatpersoner oavsett belopp. 

Det finns flera fördelar med Creditsafe som kreditupplysare framför andra aktörer på marknaden. Den främsta är att du som kund inte får en lägre kreditvärdighet om du skickar in flera låneförfrågningar via Creditsafe. Upplysningen delas inte heller med något annat bolag så som UC.

UC är den största aktören i Sverige när det kommer till kreditupplysningar på privatpersoner och majoriteten av bolagen väljer UC. Creditsafe är ett globalt bolag som finns i hela världen. Den största skillnaden mellan aktörerna är att Creditsafe varken delar med, eller sänker din kreditvärdighet vid flera upplysningar.

Tryggvi använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: