Lassie försäkring omdöme

Behövs en företagsförsäkring? Eller är det dags att se över din hemförsäkring? I detta omdöme av Söderberg & Partners tar vi en närmare titt på utbudet av både försäkringsrådgivning och privatförsäkringar samt oberoende omdömen.

Lassie Försäkring - recension och omdöme

Fördelaktiga villkor, höga ersättningsnivåer och snabb handläggning är faktorer som gör att vi ger Lassie mycket gott betyg i vår recension. Det är ett omdöme som även delas av flera andra källor. Bland annat är Lassie det djurförsäkringsbolag som fått bäst betyg av både Konsumenternas och Trustpilot. 

I vår recension granskar vi villkoren på deras djurförsäkringar och jämför dem mot andra alternativ på marknaden. Läs vårt sammanlagda omdöme av försäkringsbolaget.

Villkor på hund- och kattförsäkring​

I likhet med de flesta försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkringar har Lassie tre försäkringsnivåer att välja på. Det är en fördel då det blir enkelt att jämföra både innehåll och prisnivå.

Lassie Mini

Innehåller veterinärvård på 30 000 kr per år, tandvård samt videosamtal med veterinär. En billig bas för de som enbart vill ha grunderna. Denna typ av försäkring bör ses som en väldigt enkel form av basskydd och omfattar inte ett flertal av de viktigare skydden som behövs.

Lassie Mellan

På Mellan ingår, utöver det som nämns ovan, veterinärvård på 60 000 kr samt ersättning vid behov av rehabilitering och mediciner. Dessutom ersättning vid mer avancerad diagnostik, problem med mjölktänder, strålningsbehandlingar, ordinerat specialfonder och kejsarsnitt.

Lassie Stor

På Stor ingår samma försäkringsdelar som på Mellan men med högre ersättningsnivåer. Exempelvis veterinärvård samt medicin på upp till 160 000 kr. Ett bra val för de som vill kunna få ersättning för de större och mer avancerade ingreppen.

Sammanfattade villkor för Lassie

Villkor

Omfattning

Veterinärvård

30 000 - 160 000 kr

Medicin

30 000 - 160 000 kr

Rehabilitering

0 - 12 000 kr

Videosamtal

Fri tillgång

Fast självrisk

0 kr, 1 500 kr, 3 500 kr

Rörlig självrisk

15 % eller 25 %

Självriskperiod

365 dagar

Omdöme för Lassie villkor

Det är positivt att det finns tre olika paketlösningar att välja mellan. Mini är överlägset billigast men lågt pris speglas i ett relativt smalt ekonomiskt skydd. Vi ger däremot både Mellan och Stor riktigt goda betyg. Vi ser det även som positivt att självrisken kan väljas på 0 kr, vilket inte är vanligt, samt en självriskperiod på hela 365 dagar. En lång självriskperiod kan spara dig många tusenlappar jämfört med andra djurförsäkringar med kortare självriskperiod så som Agria.

Villkor för livförsäkring​

Tecknas livförsäkring för katt går det att få ersättning upp till katten blivit 13 år. Fram till dess sänks aldrig livbeloppet vilket innebär att ersättningsnivån är på samma summa fram till att ersättning inte längre går att få. Försäkring kan tecknas upp till att katten är 5 år.

Tecknas livförsäkring för hund går det att få ersättning som motsvarar marknadsvärdet men max 50 000 kr. Detta upp till att hunden är 8, 10 eller 12 år gammal beroende på ras. Någon sänkning sker aldrig av livbeloppet. Försäkring kan tecknas upp till att hunden är 5 år.

Omdöme Lassie livförsäkring

Vi ser det som mycket positivt att livförsäkringen inte sänks under djurets levnadsår. Både på katt- och hundförsäkringen kan ge ersättning betalas ut upp till en ålder på hunden/katten som är nivå med den bästa hundförsäkringen och bästa kattförsäkringen.

Premie för försäkring

Pris på Lassies fösäkringar

Enklaste sättet att se premie på djurförsäkringen är att besöka hemsidan och svara på ett par frågor kring hunden/katten. Det tar cirka 1 minut att svara på frågorna varpå premien direkt visas på skärmen.  

Därefter kan nivå på rörlig och fast självrisk väljas samt eventuell livförsäkring. Därmed går det att testa sig fram och se hur hög premien blir. Om försäkringen önskas tecknas kan det ske direkt online.

Rabatt hos Lassie

I Lassies app finns information om hur du som husse/matte kan minska risken för skador hos ditt husdjur. Genom att svara på kontrollfrågor och samla poäng visas att du läst och tagit till dig kunskapen vilket ger rabatt på premien. 

På hundförsäkringen går det att få 500 kr rabatt per år och med kattförsäkringen 250 kr per år.

lassie-omdöme

Omdöme för pris och rabatt

Det är mycket enkelt att kontrollera pris på hemsidan och därmed jämföra både innehåll och pris mot andra alternativ. Vårt tips är att man kontrollerar premien med olika hög självrisk då det kan skilja väldigt mycket!

Vi upplever Lassie som prisvärd, men inte allra billigast, på marknaden. Men precis som deras olika paketlösningar visar så speglas försäkringsskydd i pris.

Lassies försäkring VS konkurrenterna

Konsumenternas utser Lassie Stor till Sveriges mest omfattande hundförsäkring och ger dem 4,7 av 5 i betyg. Deras jämförelse tar enbart hänsyn till villkor och ersättningsnivåer och inte premie. I vår recension av Lassie ger även vi mycket gott betyg till både Mellan och Stor. Detta utifrån att de ger ersättning vid samma tillfällen. Med Stor nås däremot de högsta ersättningsnivåerna.

Lassie – Recensioner och omdöme av andra

Att Lassie håller hög kvalité på både försäkringsinnehåll, premier och kundsupport är uppenbart. På flera webbplatser har de fått mycket goda omdömen.

Trustpilot betyg för Lassie

På recensionssidan Trustpilot hade försäkringsbolaget 4,6 av 5 i betyg i början av 2024. Det innebar att de var det högst rankade djurförsäkringsbolaget. Över 80 % av kunderna som lämnat omdöme hade gett Lassie 5/5 i betyg. Det som många lyfter upp som företagets styrka är snabbhet, personligt bemötande och att det i appen finns många tips på hur skador kan undvikas.

Konsumenternas

Konsumenternas jämför hund- och kattförsäkringar enbart utifrån det ekonomiska skydd som dessa ger. De utser Lassies hundförsäkring Stor till det bästa alternativet på marknaden. Någon poängjämförelse finns inte för kattförsäkringar men med tanke på att deras hund- och kattförsäkringar är ungefärligt lika uppbyggda borde betyget var högt.

Google my Business

På Google har Lassie, i början av 2024, 3,9 av 5 i betyg. Det var däremot bara drygt 90 som lämnat omdöme vilket är betydligt färre än hos exempelvis Trustpilot.

Sammanlagt omdöme för Lassie försäkring

I vår recension av Lassie har vi både tittat på försäkringsvillkor, användarvänlighet och premie. Dessutom har vi kontrollerat omdöme hos andra källor och jämfört dessa mot våra egna åsikter.

Vårt sammanlagda omdöme är att Lassie får mycket höga betyg. Framförallt är det villkoren på ”Stor” som imponerar men ”Mellan” kommer inte långt efter då de ger ersättning vid samma tillfällen. Vi tycker även att det är positivt att försäkringsbolaget jobbar proaktivt och ger rabatt om djurägaren bevisar sin kunskap i riskhantering.

Prismässigt är det svårt att ge ett betyg då innehåll alltid måste vägas mot pris. Deras alternativ ”Mini” kan erbjuda riktigt bra pris. Men det är fullt förståeligt att de flesta väljer ”Mellan” då det ger ett betydligt bredare ekonomiskt skydd.

lasasie-logo.png

Frågor & Svar

Lassie försäkring har en individuell prissättning. Försäkringspremien beror på flera olika faktorer men för en kattförsäkring kan du räkna med att betala mellan 150 – 500 kr i månaden. För en hundförsäkring är priset vanligtvis runt 250 – 650 kr i månaden.

Lassie, ett försäkringsbolag med fokus på hundar och katter, grundades år 2020 av Hedda Båverud Olsson, Sofie Wilkinson och Johan Jönsson.

Inspirationen till företagets filosofi kom från Hedda, som hade en uppväxt med en mamma som är veterinär. Hedda insåg att tack vare den kunskap och de förebyggande åtgärder de hade tillgång till hemma, behövde de sällan extern veterinärvård för sina djur. Denna insikt ledde till skapandet av Lassie, med ambitionen att erbjuda försäkringar som inte bara skyddar djuren och sparar pengar för djurägarna, utan också strävar efter ett högre mål: att göra hundförsäkringar överflödiga genom att främja djurens hälsa och välmående.

Lassie AB är försäkringsförmedlare med tillstånd av Finansinspektionen och registrerad hos Bolagsverket. Lassie har vidare ett agentavtal med Dina Försäkring AB som innebär att Lassie representerar Dina Försäkring AB avseende den försäkring som detta försäkringsvillkor avser.

Lassie har tre olika nivåer av försäkring. Som exempel så innefattar Lassie Mini följande:

  • Veterinärvård
  • Avlivning
  • Om din hund/katt drabbas av sjukdom med kliniska symtom eller har varit med om olycksfall
  • För dolda fel om din valp/kattunge undersökts av veterinär och försäkras innan 120 dagars ålder och är fortsatt försäkrad utan avbrott efter det
  • För tand- eller bettbesvär direkt orsakade av olycksfall
  • För TR (FORL) gäller försäkringen efter en karenstid på 12 månader från försäkringens startdag
  • För led-och skelettsjukdomar gäller försäkringen för hund som införsäkrats före 120 dagars ålder, med ett svenskt veterinärintyg utan anmärkning och som sedan varit fortsatt försäkrad utan avbrott. Om inte föregående krav är uppfyllda gäller försäkringen efter en karenstid på 12 månader
  • Livförsäkring (tillval)
  • Liv med användbarhet (tillval)
  • Uppfödarförsäkring hund och katt (tillval)

Telefonkontakt

– Skador och Direktreglering: 010-183 98 18

Öppettider

– Skador: Måndag till fredag, 08:30 – 16:45

– Direktreglering: Måndag till söndag (utom helgdagar), 07:00 – 22:00

E-postadresser

– Kundtjänst: support@lassie.co

– Skadeanmälan: skador@lassie.co

– Direktreglering: direktreglering@lassie.co

– Klagomål: klagomal@lassie.co

– Övriga frågor: hej@lassie.co

Chatt

– Öppettider vardagar: 08:00 – 22:00

– Helgdagar: Öppettiderna kan variera.

Besöks- och Faktureringsadress

– Adress: Markvardsgatan 15, 111 53 Stockholm

– Faktureringsadress: Lassie AB, Org. nr. 559268-8310, Markvardsgatan 15, 113 53 Stockholm

Tryggvi använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: