ICA Försäkring

ICA särkiljer sig med försäkringar som har tydliga villkor och genomgående bra betyg hos oberoende Konsumenternas. I omdömet nedan kommer vi att titta närmare  på försäkringsbolaget hur det står sig i förhållande till andra bolag.

Omdöme för ICA:s försäkringar

Om försäkringsbolaget

ICA försäkring är ett förhållandevis nytt försäkringsbolag på den svenska marknaden och även om de flesta känner till ICA som varumärke är det inte alla som känner till försäkringserbjudandet.  ICA försäkringar har ett stort utbud av försäkringar där bland annat bilförsäkringen omnämns ofta. Sedan bolaget grundades år 2015 har det snabbt växt och idag har man över 100 000 kunder på den svenska marknaden. 

ICA försäkring kännetecknas generellt hos Tryggvi av bra villkor och prisvärda försäkringar.

ICA försäkring i Tryggvis jämförelser

Försäkringsbolaget är populärt bland besökarna på Tryggvi eftersom det generellt hamnar bra i jämförelser av exempelpriser i förhållande till innehåll och oberoende omdömen. Bland annat innehåller ICA:s trafikförsäkring extra skydd vid personskador vilket inget annat försäkringsbolag erbjuder trotts att försäkringen är billigare än genomsnittet.

När det kommer till oberoende omdömen använder sig Tryggvi främst av Konsumenternas som bidrar med oberoende vägledning i bland annat försäkringsfrågor. Även här har ICA fått överlag goda poäng i de jämförelsekategorier hos Tryggvi där ICA försäkring finns med. Det är sällan bolag både får höga poäng tillsammans med bra priser.

Rabatter hos ICA

Samlingsrabatt

ICA försäkringar har ingen samlingsrabatt, däremot får du som ICA kund bonuspoäng på din försäkringspremie. Om din försäkring kostar 500 kr per månad kommer det att motsvara samma poäng som om du handlat mat för 500 kr. Om du exempelvis har bolån via ICA banken kan detta också innebära att du får en ännu bättre ränta.

Försäkringskategori

Exempelpriser på ICA

Hemförsäkring

139 - 182 kr/mån

Villaförsäkring

603 - 663 kr/mån

Bilförsäkring

193 - 534 kr/mån*

Olycksfallsförsäkring

104 kr/mån

Reseförsäkring

Från 445 kr*

Barnförsäkring

Från 1730 kr

Hundförsäkring

Från 238 kr/mån

Kattförsäkring

Från 115 kr/mån

* Trafikförsäkring och helförsäkring, *Reseförsäkringar kan variera kraftigt i pris pga. längd och villkor.

Tryggvi jämförelser där ICA är med:

Hemforsakring icon

ICA Hemförsäkring omdöme

ICA erbjuder både hemförsäkringar för den som bor i hyresrätt och bostadsrätt. I hemförsäkringen ingår alltid allrisk (drulle) vilket inte gäller alla försäkringsbolag. ICA har också en reseförsäkring som gäller i 60 dagar vilket är längre än de flesta andra försäkringarna där 45 dagar är standard. Tänk på att om du däremot vill teckna en försäkring till en villa är det villhemförsäkringen som är aktuell.

Hemförsäkring prisexempel

I Tryggvis prisexempel av hyresrättsförsäkringar och hemförsäkringar hamnade ICA också bättre än genomsnittet både på för hyresrätter med allrisk inkluderat och bostadsrätt med allrisk inkluderat. Jämförelsen skedde av 11 försäkringsbolag och för en 30 årig man i som bor ensam i en lägenhet med ett lösöre så nära 1 000 000 kr som var valbart. 

Oberoende poäng

Grundutbud
4/5
Inkl. tilägg
4.3/5

ICA:s hemförsäkring i grundutförandet fick 4.0 av 5 poäng i Konsumenternas jämförelse av försäkringar. Med samtliga tillägg fick hemförsäkringen istället 4.3 poäng.

Villaforsakring icon

ICA Villaförsäkring omdöme

ICA:s villaförsäkring är en så kallad villahemförsäkring. Det betyder att du inte behöver skaffa en separat hemförsäkring utan att även detta är inkluderat. I villaförsäkringen ingår allt som vanligtvis finns i en hemförsäkring så som skydd för lösöre och reseskydd. Det ingår även skydd för byggnaden och tomten tillsammans med allrisk som inte alltid finns med i grundutbudet när det kommer till villaförsäkringar.

Villaförsäkring prisexempel

I Tryggvis prisexempel där 9 försäkringsbolag med villaförsäkring finns representerade i jämförelsen hamnade ICA villa-och husförsäkring lite dyrare än genomsnittet än när det kom till en villaförsäkring inklusive allrisk. I jämförelseexemplet användes en 30 årig man som bodde i en 120 m2 villa med inbrottslarm och så nära 1 000 000 kr i lösöre som möjligt.

Oberoende poäng

Grundutbud
3.7/5
Inkl. tillägg
4.1/5

ICA:s villaförsäkring i grundutförandet fick 3.7 av 5 poäng i Konsumenternas jämförelse av försäkringar vilket var högst av samtliga bolag i Tryggvis jämförelse. Med alla tillägg fick försäkringen 4.1 av 5 poäng.

Bilforsakring icon

ICA Bilförsäkring omdöme

Bilförsäkringen hos ICA finns att teckna som trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En av delarna som sticker ut är att ICA inte höjer priset på bilförsäkringen under de 5 första åren om du är skadefri. Dessutom går det att få ICA bonus på hela försäkringskostnaden.

Trafikförsäkring

I ICA:s trafikförsäkring ingår precis som andra bilförsäkringar skador på annans egendom och personskador. Den största skillnaden är att trafikförsäkringen även har ett utökat skydd vid personskador som är unikt.

Helförsäkring

Den stora skillnaden på helförsäkringen och halvförsäkringen är att även vagnskador ingår. Hos ICA är självrisken 3500 – 6000 kr beroende på vilket fordon det handlar om. 

Halvförsäkring

I halvförsäkringen ingår alltid allrisk i försäkringen. Förutom skyddet som ingår i trafikförsäkringen ingår även skydd vid bränder, glassskador, stölder och maskinskador.

Bilförsäkring prisexempel

När det kommer till försäkringens pris låg ICA marginellt bättre än genomsnittet som var 205 kr för trafikförsäkringen, 321 kr för halvförsäkringen och 546 kr för helförsäkringen. Jämförelsen är ett prisexempel där 10 försäkringsbolag jämfördes med en Volkswagen golf 2016 som exempelfordon. 

Oberoende poäng

Trafikförsäkring
3.7/5
Halvförsäkring
4.1/5
Helförsäkring
4.1/5

ICA:s trafikförsäkring i grundutförandet fick 4.8 av 5 poäng i Konsumenternas jämförelse av försäkringar vilket var högst av samtliga bolag i Tryggvis jämförelse. halv-och helförsäkringen fick 4.1 poäng av 5 möjliga vilket även det var bland de topprankade.

Olycksfallsforsakring icon

ICA Olycksfallsförsäkring omdöme

ICA försäkring erbjuder en olycksfallsförsäkring där både ekonomisk och medicinsk invaliditet vilket en minoritet av de jämförda olycksfallsförsäkringarna på Tryggvi gör. Överlag kännetecknas försäkringen av bra villkor och det finns inte heller någon självrisk. Försäkringsbeloppet som går att teckna olycksfallsförsäkringen är 1 000 000 kr och det ingår ersättning vid dödsfall. Försäkringen har inte heller någon åldersgräns när den upphör. Det går även att få ICA bonus på hela försäkringsbeloppet.

Olycksfallsförsäkring prisexempel

I Tryggvis prisexempel kostade ICA:s olycksfallsförsäkring ungefär 100 kr per månad vid ett försäkringsbelopp om 1 000 000 kr. Detta är några kronor över genomsnittet men kan vara något missvisande då försäkringen som sagt täcker ekonomisk invaliditet vilket innebär att du kan få ersättning för att du inte längre kan utföra ditt arbete fullt ut.

Oberoende poäng

Konsumenternas erbjuder ingen jämförelse av olycksfallsförsäkringar. Däremot kan som besökare titta närmare på jämförelsen och innehållet i ICA:s försäkring genom att trycka på till jämförelse nedan.

Reseförsäkring icon

ICA Reseförsäkring omdöme

ICA försäkring erbjuder ett förvånansvärt stort utbud av reseförsäkringsalternativ. Oavsett om du ska ut och backpacka, behöver en reseförsäkring för en kortare vistelse eller för en 12 månaders resa alternativt ska studera utomlands. I Tryggvis jämförelser kännetecknas ICA:s reseförsäkring bland annat av ett bra pris och ICA bonus på hela försäkringsbeloppet. 

Reseförsäkring prisexempel

I Tryggvis prisexempel jämfördes ett antal olika exempelresor där fyra försäkringsbolag var med i jämförelsen. ICA reseförsäkring var billigast när det kom till korta och längre backpacking resor. När det kom till andra typer av resor låg ICA generellt något högre i pris men då bör det nämnas att försäkringarna hade varierande innehåll. 

Oberoende poäng

Konsumenternas erbjuder ingen jämförelse av reseförsäkringar. Däremot kan som besökare titta närmare på jämförelsen och innehållet i ICA:s försäkring genom att trycka på till jämförelse nedan.

barnförsäkring-logo

ICA Barnförsäkring omdöme

Generellt sätt är barnförsäkringar lika hos många olika försäkringsbolag. ICA:s barnförsäkring täcker både ekonomisk och medicinsk invaliditet samt sjukskrivning för äldre barn. Om barnet behöver vistas på sjukhus kan en ersättning av 600 kr per dag komma att betalas ut. i Konsumenternas omdöme fick ICA barnförsäkring högst poäng tillsammans med Moderna.

Barnförsäkring prisexempel

När det kommer till priset på ICA:s barnförsäkring ligger försäkringsbolaget bland genomsnittet. Jämförelsen gjordes av 7 olika försäkringsbolag som erbjöd barnförsäkringar och premien beror främst på vilket ersättningsbelopp det handlar om. Den högsta ersättningen man kan välja i ICA:s försäkring är 2 500 000 kr. Om du vill läsa mer om Tryggvis genomgång av barnförsäkringar kan du enkelt klicka på till jämförelse. ICA Försäkring erbjuder även 500 kr extra i bonus att handla för om barnet är under tre år när du tecknar försäkringen.

Oberoende poäng

4.3/5

ICA barnförsäkring fick 4.3 poäng av 5 möjliga av Konsumenternas vilket är en delad förstaplats bland barnförsäkringarna som Tryggvi har jämfört.

hund-ikon

ICA Hundförsäkring omdöme

Hundförsäkringen som erbjuds av ICA kommer med ett enkelt och tydligt upplägg. Veterinärvårdsbeloppet går att välja mellan 30 000, 60 000, 90 000 och 150 000 kronor. Villkoren är samma i alla maxbelopp vilket gör ICA:s till ett bra alternativ för den som vill ha bra omfattning med möjlighet att välja veterinärvårdsbelopp. Omdömen hos Konsumenternas ger ICA 3.8 av 5 poäng vilket gör att försäkringen hamnar i mitten av jämförelsen.

Hundförsäkring prisexempel

ICA:s hundförsäkringar i Tryggvis prisjämförelse ligger över genomsnittet. En av anledningarna till den något högre prissättningen kan vara att ICA erbjuder relativt stort skydd redan vid ett lägre veterinärvårdsbelopp. 

Oberoende poäng

3.8/5

ICA hundförsäkring fick 3.8 poäng av 5 möjliga av Konsumenternas vilket placerar ICA i mitten av jämförda försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkring..

kattbild

ICA Kattförsäkring omdöme

ICA Kattförsäkring har samma upplägg som deras hundförsäkring, antingen 30 000, 60 000, 90 000 eller 150 000 kr i veterinärvårdsbelopp. Eftersom Konsumenternas inte gett betyg till kattförsäkringar är det enklast att utgå från snarlika villkoren för hundförsäkringen som fick 3.8 poäng av 5 möjliga. ICA-bonus tillkommer på hela försäkringspremien under tiden du har en försäkring hos ICA.

Barnförsäkring prisexempel

I prisexemplet för kattförsäkringar placerar sig ICA under genomsnittspriset. Både basförsäkring för 115 kr/mån och mellanförsäkring för 158 kr/mån bör anses som prisvärda utifrån villkor och ersättning som täcks i kattförsäkringen. Framför allt eftersom TR/FORL är inkluderat som skydd om katten varit försäkrad hos ICA sedan 2 års ålder.

Oberoende poäng

3.8/5

ICA kattförsäkring är ej betygsatt av Konsumenternas, men villkoren är snarlika hundförsäkring där ICA fick 3.8 poäng av 5 möjliga av konsumenternas vilket är i mitten av hundförsäkringarna som Tryggvi har jämfört.

Läs mer om ICA:s olika försäkringar

Om du är intresserad av att läsa mer om ICA:s försäkringserbjudande i förhållande till andra försäkringsalternativ på marknaden kan du enkelt klicka vidare på  ”Till jämförelse”. Där har vi samlat information olika försäkringar så att du enkelt kan få en överblick av vad som är viktigt att tänka på.

ica-logotyp

Recensioner på Trustpilot

Frågor & Svar

ICA är ett populärt försäkringsalternativ och en av de snabbast växande försäkringsbolagen för privatpersoner. Generellt har ICA fått höga poäng i oberoende jämförelser och på exempelvis Trustpilot.

ICA erbjuder inga rabatter men ger bonus poäng på hela försäkringsbeloppet som sedan kan användas när du handlar på ICA. Vissa försäkringar så som olycksfallsförsäkringen blir däremot billigare om flera personer i samma familj har tecknat försäkringen.

Exempelpriser hos ICA försäkring på Tryggvi:

  • Hemförsäkring 139-182 kr/mån
  • Villaförsäkring 603-663 kr/mån
  • Bilförsäkring 193-534 kr/mån
  • Olycksfallsförsäkring 104 kr/mån
  • Reseförsäkring från 445 kr
  • Barnförsäkring från 1730 kr

ICA erbjuder försäkringar inom de flesta områdena för privatpersoner så som personförsäkringar, fordonsförsäkringar och hemförsäkringar. 

Tryggvi använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: