Hedvig

Hedvig särskiljer sig på Tryggvi med låga priser och enkla försäkringsvillkor. Nedanför kommer vi att gå närmare in på Hedvigs försäkringserbjudande och hur det står sig jämför med andra försäkringsbolag.

Omdöme för Hedvig:s försäkringar

Hedvig försäkring

Hedvig är ett nytt försäkringsbolag i jämförelse med många konkurrenter. Bolaget grundades 2017 och har sedan dess arbetet med att förändra försäkringsupplevelser. Enligt Hedvig själva försöker man ”skapa en försäkringsupplevelse som bygger på tillit, i stället för ett oändligt förhör.”

Hedvig kännetecknas av en snabb skadereglering, enkla villkor och billiga försäkringar.

Sedan starten har bolaget växt snabbt och har idag över 100 000 kunder som valt att teckna Hedvigs försäkring i Norden vilket gör dem till ett av de snabbast växande försäkringsbolagen. Produktutbudet har också utvidgats och idag erbjuder man hyresrätts-, bostadsrätts-, villa-, student-, olycksfalls- och bilförsäkring.

Hedvig har även ett av de högsta betygen på Trustpilot när det kommer till försäkringar med 4,7 poäng av 5 med nästan 2 000 recensioner. Detta bör dock tas med en nypa salt då många av recensionerna också innehåller rabattkoder från sina egna kunder.

Hedvig i Tryggvis jämförelser

Tryggvi har med samtliga av Hedvigs försäkringar i jämförelser där bland annat priser, innehåll och oberoende omdömen ingår. Bolagets försäkringar är bland de populäraste på sidan eftersom de är enkla att förstå, har bra villkor och är bland de billigaste i jämförelserna av prisexempel. 

Exempelvis innehåller alltid Hedvigs hemförsäkringar allrisk (drulle) vilket hos många försäkringsbolag är ett tillägg. Hedvig har inte heller någon bindningstid vilket innebär att du helt enkelt kan byta försäkring om du inte skulle vara nöjd. I samtliga av Tryggvis prisjämförelser har Hedvig också ett lägre pris än genomsnittet och när det kommer till bland annat hyres- och bostadsrättsförsäkringen är Hedvig det billigaste alternativet på sidan.

Försäkringskategori

Exempelpriser Hedvig

Genomsnittspris

Hemförsäkring Hyresrätt

109 kr/mån

149 kr/mån (11 bolag)

Hemförsäkring Bostadsrätt

119 kr/mån

183 kr/mån (11 bolag)

Villa- och husförsäkring

389 kr/mån

580 kr/mån (9 bolag)

Hemförsäkring Student

69 kr/mån

94 kr/mån (6 bolag)

Bil Trafikförsäkring

169 kr/mån

205 kr/mån (10 bolag)

Bil Halvförsäkring

219 kr/mån

321 kr/mån (10 bolag)

Bil Helförsäkring

369 kr/mån

546 kr/mån (10 bolag)

*För att läsa mer om detaljerna bakom prisexempel kan du enkelt klicka på "till jämförelse" bredvid omdömet av försäkringen.

Tryggvi jämförelser där Hedvig är med:

Bilforsakring-student-icon

Hedvig studentförsäkring omdöme

Som student får du vissa förmåner och en av dessa är att många saker kommer med ett studentpris. Även Hedvig erbjuder en studentförsäkring för bostaden som går lika bra för hyresrätter som bostadsrätter.

I försäkringen ingår precis som i Hedvigs vanliga hemförsäkring ett personskydd, reseförsäkring, ansvarsskydd och skydd för lösöre. Den största skillnaden mot en vanlig hemförsäkring är att skyddet för lösöre är 200 000 kr (dina saker) i stället för 1 000 000 kr eftersom få studenter har saker som uppgår till ett högre belopp.

Precis som i den vanliga hemförsäkringen ingår även alltid allrisk (drulle) i försäkringen. Så att du kan vara trygg om olyckan skulle vara framme.

Pris studentförsäkring

Hedvig erbjuder en av marknadens billigaste hemförsäkringar för dig som är student. I vår prisexempeljämförelse av sex studentförsäkringar kostade försäkringen 69 kr/mån om du bor i en hyresrätt och 109 kr/mån om du bor i en bostadsrätt. Detta gjorde Hedvig till den billigaste försäkringen för den som bor i en hyresrätt och bland de billigaste försäkringarna för den som bor i en bostadsrätt.

Fördelar och nackdelar

Hemforsakring icon

Hedvig hemförsäkring omdöme

Hedvigs hemförsäkring passar dig som bor i en bostadsrätt, hyresrätt eller i ett andrahandskontrakt. Hemförsäkringen innehåller precis som hos andra försäkringsbolag ett skydd för lösöre (dina saker) reseskydd samt personskydd. Till skillnad från många andra hemförsäkringar ingår även alltid allrisk (drulle) i försäkringen.

I Hedvigs hemförsäkring går det också att lägga till en prisvärd olycksfallsförsäkring.

Om du bor i en bostadsrätt har du även ett visst utökat ansvar vilket innebär att du behöver ha ett bostadsrättstillägg för att din försäkring ska erbjuda ett fullgott skydd. Hedvigs hemförsäkring skiljer sig speciellt när det kommer till försäkringspremien där bolaget både är billigast i Tryggvis prisjämförelse av försäkringar för hyresrätter och bostadsrätter.

Hyresrättsförsäkring

För den som bor i en hyresrätt eller har ett andrahands kontrakt räcker det med en helt vanlig hemförsäkring. hos Hedvig. Denna är också billigare än om du behöver lägga till ett bostadsrättstillägg eftersom försäkringen inte behöver täcka lika mycket. 

I Tryggvis prisexempel erbjöd Hedvig den billigaste hemförsäkringen för 109 kr/mån hos alla 11 jämförda försäkringsbolag med allrisk inkluderat. I jämförelsen användes en 30 årig man som bor i en hyresrätt på 50 kvm utan säkerhetsdörr och larm med ett lösöre som är närmast valbara 1 000 000 kr.

Bostadsrättsförsäkring

Om du bor i en bostadsrätt behöver teckna hemförsäkringen för bostadsrätter hos Hedvig. Detta beror på att en bostadsrättsförsäkring även behöver ge ett skydd för exempelvis ytskikt och golv vilket inte behövs i en hemförsäkring i en hyresrätt och andrahandskontrakt.

En hemförsäkring till en bostadsrätt är lite dyrare än en hemförsäkring till en hyresrätt eftersom den behöver inkludera bland annat ytskikt och golv. I Tryggvis prisexempel kostade bostadsrättsförsäkringen 119 kr/mån vilket var den billigaste i jämförelsen av 11 försäkringsbolag.

Fördelar och nackdelar

Villaforsakring icon

Hedvig villaförsäkring omdöme

teckna detta separat. I vissa fall kallas detta även för en villahemförsäkring. I hemförsäkringsdelen ingår ett skydd för lösöre (dina saker) reseskydd samt personskydd. I villaförsäkringsdelen ingår också skyddet för byggnaden, tomten, och ansvarsskydd.

Med försäkringen behöver du inte heller teckna allrisk som ett tillägg utan det ingår alltid både för lösöre och fast egendom. Hedvigs villaförsäkring har dessutom den i särklass billigaste premien i Tryggvis prisjämförelser och villaförsäkringen har inte heller någon bindningstid. En sak som kan vara bra att tänka på är att försäkringen inte täcker hussvamp.  

Tillägg olycksfallsförsäkring

Precis som med hemförsäkring kan du med Hedvigs villaförsäkring även teckna ett tillägg med olycksfallsförsäkring som gäller dygnet runt var du än är. Den går att teckna för sex familjemedlemmar och sticker ut med ett lägre pris. Försäkringsbeloppet är 1 000 000 kr.

Pris villaförsäkring

En av delarna som kanske främst kännetecknar Hedvigs försäkringar är priset. I Tryggvis jämförelse av olika prisexempel från 9 olika försäkringsbolag hamnade Hedvig i särklass billigast. Exempelpriset på en villa- och husförsäkring var 389 kr/mån vilket kan jämföras med genomsnittet på 580 kr/mån. I prisexemplet användes samma referenshus och person hos alla försäkringsbolag men kan skilja från det som andra besökare får eftersom variablerna ändras.

Fördelar och nackdelar

Olycksfallsforsakring icon

Hedvig olycksfallsförsäkring omdöme

Den som har tecknat en hemförsäkring eller villaförsäkring kan även välja tillvalet olycksfallsförsäkring för upp till 6 personer via Hedvig. Försäkringen innehåller bland annat ett skydd tandskador, ärr, sjukhusvistelse och ekonomisk samt medicinsk invaliditet om du exempelvis skulle förlora arbetsförmågan. 

Ersättningsbeloppet är upp till 1 000 000 kr beroende på skada och olycksfallsförsäkringen går enbart att teckna i kombination med en annan försäkring och står sig väl när det kommer till innehåll och ersättning. 

Olycksfallsförsäkring prisexempel

I skrivande stund kostar Hedvigs olycksfallsförsäkring 79 kr om du bor i en hyresrätt och 99 kr om du bor i en bostadsrätt. Priset kan variera beroende på hur din situation ser ut men en är lågt i vår jämförelse med tanke på att även ekonomisk invaliditet ingår vilket inte alltid är fallet.

Oberoende poäng

Bilforsakring icon

Hedvig bilförsäkring omdöme

En nyhet i Hedvigs försäkringsutbud är att försäkringbolaget numera även erbjuder bilförsäkringar med trafik-, halv- och helförsäkring. Till det går även att välja ett antal smarta tillval så som extra assistans och hyrbil. En fördel med Hedvigs bilförsäkring är också att den till skillnad från andra bilförsäkringar på marknaden inte har någon bindningstid, vilket betyder att du är fri att byta försäkring.

Precis som de flesta av Hedvigs försäkringar kännetecknas bilförsäkringen av ett lågt pris vilket går att läsa mer om under prisrubriken. Om du skulle råka ut för en olycka kan du också enkelt rapportera skador via att film i din Hedvig app så att du snabbt kan få hjälp och ersättning.

Om du behöver bärgning har Hedvig även en bärgningshjälp som gäller dygnet runt. Hedvig har även gjort det enkelt att förstå innehållet i försäkringen genom att tydligt specificera ned vad som ingår i försäkringen.

Pris bilförsäkring

I Tryggvis prisexempel där 10 försäkringsbolag ingick hade Hedvig även bland de billigaste försäkringarna oavsett om det gällde trafik-, halv- och helförsäkring. Bilmodellen som användes i exemplet var en 2016 golf som går under 1000 mil per år.

Fördelar och nackdelar

Läs mer om Hedvigs olika försäkringar

Är du intresserad av att läsa mer om Hedvigs försäkringar eller lära dig mer om hemförsäkringar eller villaförsäkringar? Då kan du enkelt klicka på ”till jämförelse” vid försäkringsalternativet som du är intresserad av. Här går vi igenom detaljerade guider om vad som ingår i exempelvis en hemförsäkring och vad du behöver tänka på.

hedvig logotyp

Recensioner på Trustpilot

Frågor & Svar

Precis som med många andra försäkringsbolag beror det på dina individuella behov. Några fördelar som kan lyftas fram med Hedvig som försäkringsbolag är att det inte finns några bindningstider, allrisk ingår alltid i försäkringen och att villaförsäkringen är en fullvärdesförsäkring.

På Trustpilot har även försäkringsbolaget fått 4.7 av 5 poäng av med nästan 2 000 recensioner.

Hedvig har en rabatt som bolaget kallar för hedvig forever. Detta innebär att om du bjuder in en vän via din egna personliga rabattkod får båda 10 kr rabatt i månaden. Om du bjuder in tillräckligt många personer kan din premie gå ned till 0 kr.

Hedvig skriver själva på sin hemsida att hemförsäkringen kostar från 49 kr/mån. Detta är i det lägsta fallet och i ett prisexempel på Tryggvi kostade försäkringen 69 kr/ mån för en hyresrätt.

Hedvig har expanderat och erbjuder idag försäkringar inom flera områden. De vanligaste alternativen är hemförsäkringen och villaförsäkringen men det går också att välja till en olycksfallsförsäkring och idag erbjuder man även bilförsäkringar.

Tryggvi använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: