Gjensidige

Gjensidige etablerades i Sverige 2007 och riktar in sig till kunder som är ute efter trygga och prisvärda försäkringar. I omdömet på denna sida sammanfattar vi försäkringsbolaget samt hur det står sig i förhållande till andra bolag.

Omdöme för Gjensidiges försäkringar

Om försäkringsbolaget

Gjensidige är ett relativt stort försäkringsbolag (ca 3 700 anställda) som kanske inte alla i Sverige känner till. Försäkringsbolaget grundades redan 1816 i Norge men finns idag i sex olika länder. På norska betyder ordet gjensidige ömsesidig och detta ord sammanfattar bra deras filosofi kring försäkring. Trygghet, prisvärt och anpassningsbart är tre delar som Gjensidige vill inkludera i sitt erbjudande.

Gjensidige Forsikring ASA Norge står under tillsyn av den svenska Finansinspektionen

Gjensidige försäkring i Tryggvis jämförelser

I Tryggvis jämförelser hamnar Gjensidige generellt i den billigare halvan bland försäkringsbolagen. Tillsammans med bra omdömen hos Konsumenternas, ofta bland de bästa villkoren och poängen, blir Gjensidige ett attraktivt val inom framför allt bilförsäkring men också hem- och villaförsäkring.

Den senaste jämförelsen från Konsumenternas lyfte Gjensidige till topplaceringar inom flera områden. Då är det viktigt att känna till att i dessa jämförelser inkluderas inte priser utan kollar endast på försäkringserbjudandets villkor. Tryggt och prisvärt passar med andra ord tämligen bra in i beskrivningen av deras försäkringar i Tryggvis jämförelser.

Rabatter hos Gjensidige

Precis som många andra försäkringsbolag så erbjuder Gjensidige samlingsrabatt. Tecknar du två huvudförsäkringar (hem-, villahem-, fritidshus-, bil- eller sjukvårdsförsäkring) får du 10 % rabatt på din försäkringspremie. Vid tre stycken huvudförsäkringar ökar din Gjensidigerabatt till 15 %. Det går också att få rabatt på brandskyddspaket, den är på 20 %.

Försäkringskategori

Exempelpriser på Gjensidige

Hemförsäkring

123 - 152 kr/mån

Villaförsäkring

473 - 505 kr/mån

Bilförsäkring

186 - 571 kr/mån

Detta är ett urval av försäkringar som tillhandahålls av Gjensidige men som finns med i Tryggvis jämförelse.

Tryggvi jämförelser där Gjensidige är med:

Hemforsakring icon

Gjensidige Hemförsäkring omdöme

Det går att teckna både hemförsäkring för hyresrätt och bostadsrätt hos Gjensidige. Hemförsäkringen finns i bas, lagom och plus som hjälper att anpassa försäkringen efter olika typer av behov. Därutöver finns även tilläggsförsäkring för fritidsolycksfall och småbåtar. Gjensidige Plus har enligt Konsumenternas det bästa reseskyddet på marknaden.

Hemförsäkring prisexempel

Gjensidige erbjuder en av det billigaste hemförsäkringarna i vår prisjämförelse av 11 bolag på marknaden. Priserna är individuella och skiljer sig, därför rekommenderar vi alltid att själv gå in och se ditt pris vilket du kan göra via den gröna knappen. Konsumenterna ger försäkringsbolaget 4.2 poäng av 5 för deras plusförsäkring vilket är i den övre halvan av jämförelsen.

Oberoende poäng

Grundutbud
3.4/5
Inkl. tilägg
4.2/5

Gjensidiges hemförsäkring i grundutförandet fick 3.4 av 5 poäng i Konsumenternas jämförelse av försäkringar. Med samtliga tillägg fick hemförsäkringen istället 4.2 poäng.

Villaforsakring icon

Gjensidige Villaförsäkring omdöme

Gjensidige villaförsäkring går under beteckningen villahemförsäkring vilket gör att du inte behöver en separat hemförsäkringen utan allt finns inkluderat. Precis som med hemförsäkring finns villahemförsäkring i bas, lagom och plus. Delar som skadedjurförsäkring och en heltäckande reseförsäkring finns med här. Gjensidige villahemförsäkring plus täcker även vitvaruskydd, läckageskydd, utökat reseskydd och elektronikskydd.

Villaförsäkring prisexempel

På Tryggvi jämförde vi priserna hos 9 olika försäkringsbolag som erbjuder villaförsäkring. Gjensidige placerade sig näst billigast (473 kr/mån) vid försäkring av en villa (120 m2) med inbrottslarm och lösöre på 1 miljon kronor. Det är när halva priset (953 kr/mån) mot Trygg-Hansa som var den dyraste i jämförelsen.

Oberoende poäng

Grundutbud
3.2/5
Inkl. tillägg
4.2/5

Gjensidige villaförsäkring i grundutförandet fick 3.2 av 5 poäng i Konsumenternas jämförelse av försäkringar vilket placerade dem i lägre halvan av jämförelsen. Med alla tillägg fick försäkringen 4.2 av 5 poäng.

Bilforsakring icon

Gjensidige Bilförsäkring omdöme

Bilförsäkringen från Gjensidige finns att teckna som trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Deras bilförsäkring hamnar högt i Konsumenternas senaste jämförelse med 4.6 av 5 poäng för Gjensidige Plus. Här inkluderas bland annat skydd för maskinskada tills bilen är 10 år eller har körts 12 000 mil. Även priserna som erbjuds av Gjensidige ligger generellt på den lägre halvan i Tryggvis prisjämförelse.

Trafikförsäkring

Gjensidiges trafikförsäkring betygsattes med 4.6 poäng i Konsumenternas jämförelse. Den ersätter personskador på både förare och passagerare samt människor som inte sitter i bilen. Det betyder att om du krockar med till exempel ett staket så täcker även trafikförsäkringen detta.

Halvförsäkring

Gjensidige halvförsäkring inkluderar allrisk samt skydd mot de vanligaste försäkringsdelarna; brand, glasruta, kris, maskinskada, räddning, rättskydd och stöld. Fri reparation av skadad glasruta utan självrisk tre gånger per år.

Helförsäkring

Helförsäkring hos Gjensidige är lite dyrare, framför allt med Plus-paketet men här ingår ett täckande skydd för till exempel maskinskada. Helförsäkringen fick 4.6 av 5 poäng av Konsumenterna.

Bilförsäkring prisexempel

Prisexemplet för Gjensidige landade på följande, en trafikförsäkring kostade 186 kr/mån, en halvförsäkring
353 kr/mån och en helförsäkring 571 kr/mån.  Mer prisuppgifter från andra försäkringsbolag finner du på sidan om bilförsäkring.

Oberoende poäng

Trafikförsäkring
4.6/5
Halvförsäkring
4.5/5
Helförsäkring
4.6/5

Gjensidige trafikförsäkring i grundutförandet fick 4.6 av 5 poäng i Konsumenternas jämförelse av försäkringar vilket är näst högst av samtliga bolag i Tryggvis jämförelse. Halv- och helförsäkringen fick 4.5, respektive 4.6 poäng av 5 möjliga vilket även det var bland de topprankade.

Läs mer om Gjensidiges olika försäkringar

På Tryggvi har vi jämfört priser och villkor hos majoriteten av försäkringsbolagen i Sverige, inte bara Gjensidige. Det gäller både hemförsäkring och villaförsäkring samt bilförsäkring. Jämförelsen kan du klicka dig vidare till i varje omdömes kategori.

gjensidige-logotyp

Recensioner på Trustpilot

Frågor & Svar

Gjensidiges många olika försäkringar får genomgående höga betyg i oberoende jämförelser gjorda av Konsumenternas. Trustpilot i skrivande stund har 4 000 omdömen med 4.0 av 5 i betyg vilket bör ses som bra för ett försäkringsbolag. Även i prisjämförelser har Gjensidige hamnat billigare än många konkurrerande försäkringsbolag. Sammantaget gör det Gjensidige till ett populärt försäkringsbolag.

Ja, Gjensidige erbjuder en samlingsrabatt. Har du 3 huvudförsäkringar hos Gjensidige får du 15 % rabatt på försäkringspremien. 

Försäkringar  rabattsystem

1 huvudförsäkring + valfritt antal övriga försäkringar – 0 %

2 huvudförsäkringar + valfritt antal övriga försäkringar – 10 %

3 huvudförsäkringar + valfritt antal övriga försäkringar – 15 %

Gjensidige har generellt rätt billiga försäkringar, som exempel var kostnaden i Tryggvis prisjämförelse för en hemförsäkring till hyresrätt var 123 kr/mån.

Exempelpriser hos Gjensidige försäkring på Tryggvi:

Prisexempel Gjensidige trafikförsäkring: 186 kr/mån

Prisexempel Gjensidige halvförsäkring: 353 kr/mån

Prisexempel Gjensidige helförsäkring: 571 kr/mån

Gjensidige hyresrätt inkl allrisk prisexempel: 123 kr/mån

Gjensidige bostadsrätt inkl allrisk prisexempel: 152 kr/mån

Gjensidige villaförsäkring inkl allrisk prisexempel: 473 kr/mån

Gjensidige villaförsäkring inkl allt prisexempel: 505 kr/mån

Gjensidige erbjuder en lång rad olika försäkringar. För privatpersoner ingår följande i deras utbud: 

Gjensidige fordon

Bilförsäkring

MC-försäkring

Mopedförsäkring

Släpvagnsförsäkring

Gjensidige boende

Villaförsäkring

Hemförsäkring

Fritidshusförsäkring

Dolda fel-försäkring

Gjensidige person

Sjukvårdsförsäkring

Olycksfallsförsäkring

Idrottsförsäkring

Trygghetspaketet

Gjensidige djur

Hundförsäkring

Kattförsäkring

Smådjursförsäkring

Gjensidige resa

Alla reseförsäkringar

Tryggvi använder sig av cookies. Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies: